Varusteet

LUISTIMET

Parhaiten harjoittelu lähtee liikkeelle kunnolliset taitoluistimet jalassa, mutta alkeita voi harjoitella muunkinlaisilla luistimilla.

Hyvät taitoluistimet (esim. Riedell, Risport, Wifa, Graf) voi mainiosti hankkia käytettyinä, seuran toimistolla on koko ajan myynnissä muutamia käytettyjä. Uusia taitoluistimia saa urheiluliikkeistä ainakin tilaamalla. Varo hankkimasta liian suuria, sopiva kasvuvara on kantapäästä mitattuna aikuisen sormen paksuuden verran.

Jos hankit esim. marketeissa tarjolla olevat ns. "kaunoluistimet", niin valitse uudet ja mahdollisimman hyvin nilkkaa tukevat. Tarkista terän kiinnitys ja laatu, sen tulee kestää teroitusta ja pitää teränsä.

LUISTIMIEN HUOLTO

Taitoluistimen teroitus on erilainen kuin jääkiekkoluistimen. Teräuran syvyys riippuu luistelijan painosta. Luistimet on hyvä teroittaa muutaman kerran syksyn ja kevään aikana. Kärkipiikkejä ei saa poistaa. Asiantuntevaa teroituspaikkaa kannattaa kysyä valmentajalta tai kokeneemmilta luistelijoilta. Tällä hetkellä Pyörä-Nurmi terottaa taitoluistimia.

Käytä luistimilla kävellessä teräsuojia, mutta älä säilytä teriä niissä, koska silloin ne ruostuvat helposti. Kuivaa terät huolella joka käytön jälkeen ja säilytä luistimet/terät kangaspussissa.

VAATETUS

Joustavat, lämpimät, ei liian paksut vaatteet jäällä ovat tarkoituksenmukaiset. Esim. verryttelyasu, alla ohut fleece tms. hyvän alusasun kanssa. Toppapuku on jäällä liian kankea.

Pidemmälle ehtinyt luistelija hankkii harjoituspuvuksi luistelupuvun, mutta tarvitsee sen kanssa villatrikoot ja verryttely- tai fleecepuseron. Harjoituspuvussa ei saa olla paljetteja tai muita helposti irtoavia osia, koska ne ovat vaarallisia jäälle pudotessaan. Uusia ja käytettyjä luistelupukuja on myynnissä myös seuran toimistolla luistelukouluaikaan.

Käsineet ja lämmin pipo ovat välttämättömät. Kypärän käyttö on suositeltavaa, myös ohut kaulasuoja /poolopusero suojaa kaulaan kohdistuvilta vaurioilta.