Varusteet

LUISTIMET

Parhaiten harjoittelu lähtee liikkeelle kunnolliset taitoluistimet jalassa, mutta alkeita voi harjoitella muunkinlaisilla luistimilla.

Hyvät taitoluistimet (esim. Riedell, Edea, Graf, Rissport) voi hankkia myös käytettyinä. Seuran Facebook ryhmässä on mahdollista ostaa ja myydä vanhoja luistimia. Uusia taitoluistimia saa muutamista urheiluliikkeistä ja ainakin taitoluisteluun erikoistuneista liikkeistä myös tilaamalla (Lucky Skate, Golden Skate, Skate Shop). Varo hankkimasta liian suuria, sopiva kasvuvara on kantapäästä mitattuna aikuisen sormen paksuuden verran. Luistimeen puettavan sukan tulee myös olla melko ohut ja sopivan kokoinen, ettei tule hiertymiä.

Jos hankit esim. marketeissa tarjolla olevat ns. "kaunoluistimet", niin valitse uudet ja mahdollisimman hyvin nilkkaa tukevat. Tarkista terän kiinnitys ja laatu, sen tulee kestää teroitusta ja pitää teränsä. 

 

LUISTIMIEN HUOLTO

Taitoluistimen teroitus on erilainen kuin jääkiekkoluistimen. Teräuran syvyys riippuu luistelijan painosta. Luistimet on hyvä teroittaa muutaman kerran syksyn ja kevään aikana. Kärkipiikkejä ei saa poistaa. Asiantuntevaa teroituspaikkaa kannattaa kysyä valmentajalta tai kokeneemmilta luistelijoilta. Tällä hetkellä Raumalla Pyörä-Nurmi terottaa taitoluistimia.

Käytä luistimilla kävellessä teräsuojia, mutta älä säilytä teriä niissä, koska silloin ne ruostuvat helposti. Kuivaa terät huolella joka käytön jälkeen ja säilytä luistimet/terät kangaspussissa.

 

VAATETUS

Joustavat, lämpimät, ei liian paksut vaatteet jäällä ovat tarkoituksenmukaiset. Esim. verryttelyasu, alla ohut fleece tms. hyvän alusasun kanssa. Toppapuku on jäällä usein liian kankea. Muistathan tarkistaa, ettei lapsen ulkovaatteiden tai hanskojen mukana jäälle kulkeudu esim. hiekkaa.

Pidemmälle ehtinyt luistelija hankkii harjoituspuvuksi luistelupuvun, mutta tarvitsee sen kanssa myös trikoot ja verryttely- tai fleecepuseron. Harjoituspuvussa ei saa olla paljetteja tai muita helposti irtoavia osia, koska ne ovat vaarallisia jäälle pudotessaan.

Huom! muistathan pukea lapselle jokaiselle harjoituskerralle kypärän ja hansikkaat! Ilman kypärää luistelukoululainen ei saa tulla jäälle.