Koronaohjeet

RauTL koronaohjeet

Perusohjeet hygieniasta pätevät jäähallilla ja hallin ulkopuolella!

1.     Saavu vain terveenä harjoituksiin ja kouluun.

2.     Huolehdi hyvästä käsihygieniasta

3.     Noudata hyvää yskimishygieniaa (yski hihaan tai kertakäyttöiseen paperiin)

Kun jokainen tulee hallille vain terveenä ja noudattaa yllä olevaa perusohjeistusta hyvän hygienian osalta ja mahdollisia viranomaisohjeita (THL ja muut viranomaiset), voi harjoitella normaalisti.

On hyvä huomioida myös seuraavat asiat
• Harjoitukseen saavutaan ja poistutaan ripeästi; turhaa oleskelua hallilla, esimerkiksi koppitiloissa vältetään edelleen
• Pukukopeissa ja katsomossa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä (1-2 m)
• Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään huolellisesti ja/tai käytetään käsihuuhdetta
• Harjoituksissa käytetään vain omaa juomapulloa
• Yhteiskäytössä olevat oheistreenivälineet (painot, kuntopyörät jne.) pyyhitään käytön jälkeen
• Harjoituksessa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta
• Jokainen huolehtii omista varusteistaan eikä koske muiden varusteisiin
• Leiri- ja kilpailumatkoilla kiinnitetään erityishuomiota hygieniaan ja sovitaan urheilijoiden käytännöt mm. yhteisruokailujen, matkustamisen ja majoituspaikkojen osalta

Kasvomaskin käyttö

THL suosittaa 13.8.2020 yllä mainittujen toimien lisäksi kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Maskin käyttö on suositeltavaa esimerkiksi joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää. Eli maskia on suositeltavaa käyttää saavuttaessa esimerkiksi harjoituksiin joukkoliikennettä käyttäen.

Talkoolaisten tulee käyttää kasvomaskia seuran omissa tapahtumissa.